Vols saber quina seria la teva pensió quan et jubilis?

Calculadora

Des del passat 5 de novembre es troba disponible a la pàgina web de la Seguretat Social, una calculadora que permet conèixer quina serà la teva pensió utilitzant un simulador creat per l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Aquesta eina permet obtenir de forma immediata informació sobre les diferents modalitats de pensió de jubilació, d’acord amb la legislació aplicable en cada cas, i s’anirà actualitzant amb les modificacions que es vagin incorporant i que afectin a la pensió de jubilació.

Amb el simulador es podrà accedir a tota la informació dels diferents períodes cotitzats, les  dades de que disposa la Seguretat Social en relació a la persona, així com els terminis per accedir a la jubilació. També permetrà consultar l’estat dels tràmits de sol·licitud de les pensions, o demanar prestacions de maternitat, paternitat, jubilació, viduïtat o orfandat, així com simular una jubilació anticipada o demorada.

Per poder accedir a la informació cal registrar-se prèviament per obtenir un codi d’activació que es sol·licitarà amb el DNI electrònic o certificat digital. Si no es disposa de les eines digitals es pot aconseguir la informació de forma presencial a qualsevol oficina de la Seguretat Social o de l’Agència Tributària.