Que fer si ens equivoquem al fer una transferència?

TranferènciaTots nosaltres posem la màxima atenció a l’hora de fer una transferència, i amb raó, ja que equivocar-se anotant els números del compte és molt fàcil, i depèn de com no és tant fàcil recuperar els diners.

Quan podem anul·lar?

Un termini de 18 hores és el  temps que tenim, si ens hem equivocat en el moment de fer una transferència, per a poder anul·lar-la. Si hem realitzat la transferència després d’aquesta hora, tenim fins les 18h. del dia següent.

Com anul·lar la Transferència?

Sempre dins del termini horari que hem indicat anteriorment, si la transferència la hem realitzat des de l’oficina bancària, haurem d’anar-hi per tal ens ho l’anul·lin.

Si l’hem realitzat per Internet la podrem anul·lar nosaltres mateixos des de la pròpia plataforma on l’INE del banc.

Compte amb les transferències via banc d’Espanya que tant sols tenen uns pocs minuts per poder fer anul·lacions.

I si ja hem superat el termini horari? Que fem?

En aquest cas l’opció és posar-nos en contacte amb el banc n hem realitzat la transferència equivocada i indicar l’existència del error, en aquest cas el banc contactarà amb el titular i aquest haurà de donar permès per que el banc faci la devolució. Aquesta operació pot comportar cobrament de comissions per part del banc.

També podem intentar contactar directament amb el titular, però sempre l’haurem de localitzar nosaltres com puguem, ja que l’entitat bancària per llei de protecció de dades no ens facilitarà el contacte.

Podem en ultima instancia recórrer a la Via Judicial per apropiació indeguda sempre que l’import superi els 400 euros.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.